Žene Vinice na sajmu tartufa u Istri

Datum objave: 03. 9. 2015.

Udruga žena Vinica Koprivnica nastavlja suradnju s Udrugom tartufara Hrvatske iz Općine Oprtalj u Istri. Ovogodišnje uzvratno druženje održano je u vrijeme Dana kruha 14. i 15. listopada u mjestu Livade gdje je i središte mjesečnog “Sajma tartufa i poljoprivrednih proizvoda”. Udruga žena Vinica predstavila je naš Grad i Županiju s 15-ak vrsta kruha, peciva i suhih kolača od kopriva. Akcija je bila humanitarnog karaktera s ciljem opremanja Osnovne škole Oprtalj, a od dragovoljnih priloga posjetitelja sajma, najviše Talijana, sakupljeno je 2.300 kn. Novac su sakupljala djeca, a posjetitelji su za blokove dobivali peciva i kolače. Udruga žena Vinica pozvala je Udrugu Tartufara na prvo sljedeće druženje u Koprivnicu za Podravske motive 2007. godine što je sa zadovoljstvom prihvaćeno, čime Udruga žena Vinica nastoji pridonijeti proširenju suradnje, a time i obogaćivanju turističke ponude Grada Koprivnice nečim novim. Tartuf je afrodizijak i ujedno najskuplja gljiva na svijetu koji će posjetitelji Podravskih motiva moći i degustirali.

Na ovom druženju Udrugu žena Vinica, Grad i Županiju te gradsku i županijsku Turističku zajednicu pozdravio je i istarski župan Jakovčić. Degustirao je kruh od kopriva, a pomoću prospekata turističke zajednice prezentirana mu je ponuda našega grada i Županije.