Gljivarijada 2022

Datum objave: 17. 11. 2022.

Po redu 4.Gljivarijada u organizaciji udruge žena Vinica te 17. obilježavanje Dana vrganja održano je 11.09.2022 u društvenom domu Vinica u Koprivnici te i istoimenoj šumi pored Koprivnice.
Glivarijadi su se odazvala slijedeća gljivarska društva, i to: Amanita- Sveti Ivan Zelina, Krasnica Krapina, Kamilo Blagaić Zagreb, GD Vrapče, PD Medvednica GS Sunčanica, GD Smrčak Čakovec, GD Karlovac, GD Sesvete, GD Ivan Focht Kutina, GD Kraljevka Glina te udruga žena Đelekovec.
Korisnici su imali prigodu po povratku iz šume Vinica, sudjelovati u prezentaciji knjige Otrovne gljive koja je znanstveni rad Branka Bartolića i Zvonimira Kozalića. Knjiga je namijenjena i liječnicima, studentima i obrazovnim ustanovama. U knjizi su gljive posložene na način da se točno može utvrditi razlika između otrovne i jako slične jestive gljive.
Kao i svaki put, naučimo nešto novo na gljivarijadi ili je to neka nova vrsta gljiva koju nismo poznavali ili prezentacija novih knjiga ili neko od zanimljivih predavanja o gljivama.
Na gljivarijadi je bilo oko 150 sudionika uz članice udruge žena Vinica.
Udruga žena Vinica iskreno se zahvaljuje svim sudionicima ove Gljivarijade te Gradu Koprivnici i Županiji Koprivničko križevačkoj što su podržali ovaj program i time omogućili promociju Grada I Županije gljivarskihm društvima iz 7 županija.