Gostovanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska 05.04.2023.

Datum objave: 07. 4. 2023.

https://www.facebook.com/djh.hrt/videos/523566583311535/ ( molimo Vas označite link i Open link)

Dobro jutro Hrvatska dana 05.04.2023. godine
Udruga žena Vinica Koprivnica predstavila nam je uskrsne običaje Podravine, ali i svestrani rad članica – od očuvaja tradicije, do borbe protiv nasilja! Naučile su nas kako pripremiti uskrsne slastice – prije svega zbornjak, svečani kruh koji se za Uskrs nosi na posvećenje u crkvu a radi se od posoljenog m
Članice Udruge žena Vinica jučer su gostovale u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u gdje su predstavile uskrsne običaje Podravine, ali i svestrani rad članica ove vrlo aktivne koprivničke udruge žena. Predsjednica udruge Slavica Stančec predstavila je aktivnosti udruge, te također njihovo stalno zalaganje za prava žena, te za borbu protiv nasilja. Posebno je istaknula Deklaraciju o sprečavanju fizičkog obiteljskog nasilja u čijem su sastavljanju sudjelovale i koju potpisuju još 34 udruge žena iz Koprivničko-križevačke županije.
Draženka Šegrc i Božica Šajković, članice udruge, predstavile su tradicionalne slastice koje se pripremaju u Podravini povodom Uskrsa. Prezentirale su i način izrade zbornjaka, svečanog kruha koji se za Uskrs nosi na posvećenje u crkvu, a radi se od posoljenog mekog brašna, kvasca, malo šećera, te mlijeka i vode.