Predsjednik Republike Htvatske gost Udruge žena Vinica

Datum objave: 01. 9. 2014.

Povodom obilježavanja deset godina rada, ali i Dana vrganja, koji već tradicionalno obilježava Udruga žena Vinica, u subotu, 30. kolovoza 2014. godine održano je zajedničko druženje u Društvenom domu Vinica u Koprivnici.

Poseban gost ovogodišnjeg druženja i obilježavanja desete obljetnice Udruge bio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Zajedničkom druženju odazvala su se brojna društva i udruge žena, a u ime grada Koprivnice Gradonačelnica Vesna Željeznjak te dogradonačelnici Mišel Jakšić i Melita Samoborec u pratnji i Predsjenika Gradskog Vijeća Zorana Gošeka. U ime Koprivničko-križevačke županije druženju i zabavnom scenskom programu prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja.

Udruga tradicionalno obilježava Dan vrganja jer je vrganj zaštiti znak Udruge, a u suradnji sa dr. Radovanom Kranjčev izdana je knjiga „Poznate jestive gljive kontinentalnih krajeva Hrvatske“. Članice Udruge napravile su i soljenku u obliku vrganja čime su doprinijele obogaćivanju turističke ponude Grada i Županije originalnim domaćim suvenirom.

 

 

predsjednik na vinici 2014.