Dan žena 2011. i Deklaracija protiv fizičkog obiteljskog nasilja

Datum objave: 14. 3. 2011.

U subotu 11.03.2011. godine, u Društvenom domu Vinica, Udruga žena Vinica organizirala susret 28 udruga žena sa područja grada i okolice. Povod susretu bio je Dan žena, a tema susreta nasilje u obitelji. Nakon uvodne riječi, svečane pjesme Udruge žena Vinica te obraćanja predsjednice županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Verice Rupčić, opsežno predavanje na temu nasilja u obitelji održao je policijski službenik Robert Šarec. između ostalog, objasnio je kako na nasilje u obitelji reagira policija, te kakva je sudska praksa. Pozvao je prisutne da prijave svako nasilje u obitelji.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Zvonimir Mršić, koji je bio u pratnji svoje zamjenice Vesne Želježnjak. Ukazao je na činjenicu da je u Gradskom Vijeću 11 žena, sve iz vladajuće većine. To je daleko više od prosjeka i korak prema ravnopravnosti žena, kao civilizacijskom dosegu i prirodnom opredjeljenju Grada Koprivnice.

dan žena 2011 009