Dan žena 2019.

Datum objave: 12. 3. 2019.

 Petnaesta obljetnica Udruge žena Vinica i proslava Dana žena, održana je u subotu 9. ožujka, u Društvenom domu  Vinica u Koprivnici. Udruga žena Vinica je izuzetno sretna što su ovu proslavu uveličali mnogi uzvanici, a posebno hvala Gradonačelniku Jakšiću na potpori koju udruzi Grad pruža tijekom svih ovih godina.
U svečanom programu su nastupili Sportsko plesni klub Ritam Koprivnica i to najmlađa plesna skupina koja je dobila i najdraži pljesak svih prisutnih članica udruga žena, te izmamila i koju suzu radosnicu.
Ove godine odazvalo se  37 udruga žena i to s područja Đurđevca, Bilogore i koprivničke Podravine te Ludbreškog područja iz susjedne Varaždinske županije.
Svečani dio programa nastavljen je nastupom Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan iz Virja, i  to: mješovitim pjevačkim zborom te tamburaškim orkestrom koji su, na oduševljenje svih prisutnih, nagrađeni velikim pljeskom.
Vrlo emotivnim govorom, svim ženama  obratio se  koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. „Vaša borba, ustrajnost, briga o obitelji i bližnjima, posvećenost poslu, neka sve to ne bude mrtvo slovo na papiru. Svaka žena valjda najbolje zna o sebi sama brinuti i donositi  odluke koje su za nju najbolje. Ne treba njoj nitko reći ili napisati kako i što da radi, kako da se ponaša, kako da živi svoj život. Ona najbolje zna. Zato sam ponosan što su uz mene dvije žene zamjenice i što je većina žena na voditeljskim poslovima u Gradu. To sve govori o njima, njihovim zaslugama i nama u Gradu koji se zalažemo da tako i ostane dalje,“ između ostalog je rekao gradonačelnik Mišel Jakšić.
Petnaest godina rada i djelovanja udruge žena Vinica pozdravio je i župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren koji je, između ostalog, naglasio kako je Dan žena najljepše proslaviti sa svojom ženom. U svom obraćanju   Župan je pohvalio Udrugu koja brojnim inicijativama  doprinosi razvoju lokalne zajednice i društva općenito, a posebno na podizanju svijesti o pravima žena i ranjivih društvenih skupina.
Uvijek se s posebnom pozornosti sluša poruka velečasnog Dominika Vukalovića koji je i ovaj puta ohrabrio žene njihovom važnosti u životu uopće, majčinstvu, obitelji i društvu .
Suradnja udruge žena Vinica i Obrtničke škole Koprivnica traje više od 10 godina  što je nastavio i sadašnji Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica g. Zlatko Martić koji je također pozdravio žene i čestitao Dan žena.
Tijekom proteklih petnaest godina udruga je pokretala, organizirala i aktivno sudjelovala u brojnim projektima i programima sa drugim udrugama i ustanovama što je predsjednica udrug,e uz riječ, popratila i fotografijama.
U ime Udruge velika hvala svima koji su na bilo koji način podržavali i sudjelovali u aktivnostima udruge tijekom proteklih petnaest godina.